Bravo Radio 100,2MHz - Narodna muzika

MILORAD ČAVIĆ VITEZ OD LJUBIČEVA

El. pošta Štampa PDF

milorad cavic Najbolji srpski plivač Milorad Čavić sutra će u Beogradu, povodom održavanja Ljubičevskih konjičkih igara od 2. do 6. septembra, dobiti priznanje počasnog viteza od Ljubičeva, najavio je gradonačelnik Požarevca Miodrag Milosavljević.

Čaviću će, u beogradskom Medija centru na konferenciji za novinare, biti uručeni plašt i sablja i tako će postati prvi počasni vitez od Ljubičeva, rekao je Milosavljević Tanjugu.


"Ove godine smo ustanovili nagradu koju ćemo i narednih godina dodeljivati našim najvećim sportskim pregaocima, odnosno ljudima koji su dali vanserijske rezultate u sportu. Mislim da Milorad Čavić to zaslužuje, jer je njegovo srce junačko, kao i naših višebojaca", kazao je gradonačelnik Požarevca.


Međunarodna manifestacija

On je rekao da su Ljubičevske konjičke igre, koje će biti 46. put održane u Požarevcu, međunarodna sportsko-turistička manifestacija koja zavređuje pažnju ne samo Požarevca i Braničevskog okruga, već i cele Srbije.

"Bez lažne skromnosti uvek potenciramo da su Ljubičevske igre treća manifestacija u Srbiji posle Guče i Egzita", istakao je Milosavljević.

On je naveo da će se na ovogodišenjim igrama, posle nekoliko godina, opet takmičiti konjari iz susedstva i država EU, odnosno iz Slovenije, Hrvatske, BiH, Mađarske, Rumunije i Bugarske.

Takmičenje u konjičkom sportu, pored kulturno-zabavnog programa, obuhvata i narodne igre - višeboj, gađanje kopljem, strelom i topuzom, kao i seču sabljom, a u programu će biti i preskakanje prepona, galopske i kasačke trke, kaskaderske veštine i drugo.

Ljubičevske igre će praktično početi od 30. avgusta, kada će u Požarevcu biti održan karneval na kome će učestvovati 26 ansambala i karnevalskih grupa iz zemlje, rekao je Milosavljević.


Nastupi najboljih

On je kazao da će 31. avgusta nastupati najbolji trubači iz Guče - pobednik Dejan Petrović i najbolji orkestar Ekrema Mamutovića, tako da će biti održano mini takmičenje.

U okviru kulturnih dešavanja, pre početka igara, 2. septembra biće održan koncert grupe Gravi sokak, a 3. septembra Ju grupe.

Na otvaranju igara 4. septembra biće organizovan defile učesnika na konjima kroz grad, a uskoro će biti poznato koji će ministar zvanično otvoriti Ljubičevske igre, rekao je Milosavljević.

 

 

Posetite

AKCIJA

MARGINA

Nezgodno Brale

Nezgodno je brale ljudi dali pare a robe nema. Setio se gazda gde mu je, i koji im je.
Interes. Da je država šupak razumeo bih sto ga dajete za spricer i kavurmu, ali na vašu nesreću nije. A beše gadno, nestale donacije, dotacije ali vreme radi za vas i mi radimo za vas.Nadate se ovako ludim i drčnim opet će nam uvaliti neko moranje i nemanje a vi udarite u riku o slobodi i ugnjetavanju. Najviše sam voleo onaj deo o svetionicima,tvrdjavama,borcima kojima ako ne stigne vaša pomoć u milionima, moraće da žive kao i svi ostali od svog rada. Baš nećemo da damo. Lepo su vas doveli da vladate a vi kradete. Znam zeznuto je naći će mladje one koje jos nisu uhvaćeni u kradji. One koji veruju da su pravi samo  sunce ovog neba njima baš ne pasuje. Sunce da promene ne mogu al nebo hoće.  Srecan vam ocaj. Mada mi nikad neće biti jasno sta očekuju od ljubavi koja se parama kupuje od matore kurve. Perverzan je to svet. Jako! Prvo te uči da budes lopov  a potom od tebe očekuje da budeš svetac i pušta te niz vodu. Ko će svet da razume, E moj kume.

Ankete

Koliko je ekonomska kriza uticala na Vaš život?
 

Sponzori

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Imamo 222 gostiju na mreži

Vic dana

Još uvekDobro

 

Bio Mujo u Americi i pita ga Haso: - Kako je tamo?

- Ma pusti bolan, oni su 20 godina iza nas.

- Kako to misliš

- Ma kod njih je još uvek dobro

 

Pita mama sina: - Kako je bilo na kontrolnom? Šta ćeš dobiti?

- Dobiću neopravdani!

 

Dolazi Mujo kući kasno, legne u krevet, pa počne da se pribija uz Fatu.

- Dragi, ne mogu večeras, boli me glava.

- Šta je vama ženama danas, ko da ste se sve dogovorile?