Bravo Radio 100,2MHz - Narodna muzika

Uređenje ergele "Ljubičevo" - Izgrađen parking i letnji šank

El. pošta Štampa PDF

Ergela Ljubicevo Na prostoru ergele "Ljubičevo" otvoreni su novi objekti radi stvaranja što boljih uslova za prijem gostiju koji su u ovoj oazi zelenila i cveća, uz druženje sa najplenenitijom životinjom, sve brojniji, navedeno je na sajtu opštine Požarevac. Izgrađeno je savremeno parkiralište na površini od 900 m2 i letnji šank od 48 kvadrata a prostor oko suvenirnice je popločan.

- Sve je koštalo 6,9 miliona dinara - kaže direktor Javnog preduzeća "LJubičevo" Vladan Janković. Novac su obezbedili bužetski Fond za zaštitu životne sredine i grad Požarevac.

Prema rečima direktora Jankovića, ove godine uloženo je oko 12 miliona dinara za realizaciju projekata u Ljubičevu od čega je oko 1,5 miliona dinara sopstvenih sredstava. Čelnik budžetskog Fonda za zaštitu životne sredine, narodni poslanik Žarko Pivac navodi da je ove godine "Ljubičevo" dobilo dva lipicanera i kupilo jednog. Kupljen je jedan fijaker a dva su popravljena i opremljena za vožnju posetilaca. Uređen je Vrt Kneginje Ljubice, renoviran javni toalet i nabavljena kosilicu za travnjake.

Pivac je istakao da ovo predstavlja volju žitelja Požarevca, lokalne samouprave i zaposlenih u "Ljubičevu" da ergelu vrate na, kako je rekao, "puteve stare slave". Direktor Ljubičeva je naveo da se u narednoj godini planira uređenje štale, za koju kaže da je jedna od najstarijih u Srbiji i predstavlja spomenik kulture. Namera je da se uredi i Trofejna sala za svečane prijeme visokih zvanica ali i kao mesto gde će svi gosti moći da se uvere šta najstarija ergela u Srbiji znači kao mesto u kome se čuvaju tradicija i nacionalni identitet.

 

Posetite

AKCIJA

MARGINA

Nezgodno Brale

Nezgodno je brale ljudi dali pare a robe nema. Setio se gazda gde mu je, i koji im je.
Interes. Da je država šupak razumeo bih sto ga dajete za spricer i kavurmu, ali na vašu nesreću nije. A beše gadno, nestale donacije, dotacije ali vreme radi za vas i mi radimo za vas.Nadate se ovako ludim i drčnim opet će nam uvaliti neko moranje i nemanje a vi udarite u riku o slobodi i ugnjetavanju. Najviše sam voleo onaj deo o svetionicima,tvrdjavama,borcima kojima ako ne stigne vaša pomoć u milionima, moraće da žive kao i svi ostali od svog rada. Baš nećemo da damo. Lepo su vas doveli da vladate a vi kradete. Znam zeznuto je naći će mladje one koje jos nisu uhvaćeni u kradji. One koji veruju da su pravi samo  sunce ovog neba njima baš ne pasuje. Sunce da promene ne mogu al nebo hoće.  Srecan vam ocaj. Mada mi nikad neće biti jasno sta očekuju od ljubavi koja se parama kupuje od matore kurve. Perverzan je to svet. Jako! Prvo te uči da budes lopov  a potom od tebe očekuje da budeš svetac i pušta te niz vodu. Ko će svet da razume, E moj kume.

Ankete

Koliko je ekonomska kriza uticala na Vaš život?
 

Sponzori

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Imamo 70 gostiju na mreži

Vic dana

Još uvekDobro

 

Bio Mujo u Americi i pita ga Haso: - Kako je tamo?

- Ma pusti bolan, oni su 20 godina iza nas.

- Kako to misliš

- Ma kod njih je još uvek dobro

 

Pita mama sina: - Kako je bilo na kontrolnom? Šta ćeš dobiti?

- Dobiću neopravdani!

 

Dolazi Mujo kući kasno, legne u krevet, pa počne da se pribija uz Fatu.

- Dragi, ne mogu večeras, boli me glava.

- Šta je vama ženama danas, ko da ste se sve dogovorile?