Bravo Radio 100,2MHz - Narodna muzika

Bebe iza zatvorskih rešetaka

El. pošta Štampa PDF

bebe Trenutno četvoro mališana raste u požarevačkom ženskom zatvoru, a biće ih još dvoje za mesec dana. S majkama budu dok ne napune godinu, ni dana duže. Od izlaska iz porodilišta Filip, Eleonora, Saša i Nikola žive zajedno, u skučenoj, ali čistoj prostoriji, u zgradici koja je fizički odvojena od drugih u zatvorskom krugu.

Tu su sa majkama koje u Kazneno-popravnom zavodu u Požarevcu, jedinom za žene u Srbiji, okajavaju grehe zbog kojih im je suđeno. Biće tu dok ne navrše godinu. Ni dana duže, jer tako piše u zakonu.

K. M. (40), Filipova majka, ne želi da govori o „delu“ zbog koga je ovde. Duge crne kose, izuzetno lepa, nije mnogo razmišljala da li da se „otvori“. Razložno i bogatim vokabularom govori o onome što ju je zadesilo.

Bila je trudna kada je došla na izdržavanje kazne i znala je, kaže, šta je čeka. Sin i ćerka koji su sa ocem napolju i koji je čekaju da odsluži svoje, zamerili su joj što je odlučila da rodi, a znala je da ide u Požarevac.

"Ćerka je velika, ima 18 godina, a sin 14. Čini mi se da se u početku nisu snašli sa onim što ih je čekalo: da sam ostala trudna sa 40 godina i da u takvom stanju moram u zatvor... U početku su bili malo protiv, ali su sada srećni što sam, ipak, odlučila da rodim. To je za ljude koji su napolju strašna stvar. Ne razumeju kakve su to žene koje odlučuju da rode u zatvoru. A, onda počnu i da spekulišu da je takvim ženama dete samo instrument za postizanje nekih ciljeva. Ništa me od toga ne pogađa, zaista. Srećna sam što imam Filipa i boriću se za njega! Nema nazad, samo napred", priča K.

 

Posetite

AKCIJA

MARGINA

Nezgodno Brale

Nezgodno je brale ljudi dali pare a robe nema. Setio se gazda gde mu je, i koji im je.
Interes. Da je država šupak razumeo bih sto ga dajete za spricer i kavurmu, ali na vašu nesreću nije. A beše gadno, nestale donacije, dotacije ali vreme radi za vas i mi radimo za vas.Nadate se ovako ludim i drčnim opet će nam uvaliti neko moranje i nemanje a vi udarite u riku o slobodi i ugnjetavanju. Najviše sam voleo onaj deo o svetionicima,tvrdjavama,borcima kojima ako ne stigne vaša pomoć u milionima, moraće da žive kao i svi ostali od svog rada. Baš nećemo da damo. Lepo su vas doveli da vladate a vi kradete. Znam zeznuto je naći će mladje one koje jos nisu uhvaćeni u kradji. One koji veruju da su pravi samo  sunce ovog neba njima baš ne pasuje. Sunce da promene ne mogu al nebo hoće.  Srecan vam ocaj. Mada mi nikad neće biti jasno sta očekuju od ljubavi koja se parama kupuje od matore kurve. Perverzan je to svet. Jako! Prvo te uči da budes lopov  a potom od tebe očekuje da budeš svetac i pušta te niz vodu. Ko će svet da razume, E moj kume.

Ankete

Koliko je ekonomska kriza uticala na Vaš život?
 

Sponzori

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Imamo 211 gostiju na mreži

Vic dana

Još uvekDobro

 

Bio Mujo u Americi i pita ga Haso: - Kako je tamo?

- Ma pusti bolan, oni su 20 godina iza nas.

- Kako to misliš

- Ma kod njih je još uvek dobro

 

Pita mama sina: - Kako je bilo na kontrolnom? Šta ćeš dobiti?

- Dobiću neopravdani!

 

Dolazi Mujo kući kasno, legne u krevet, pa počne da se pribija uz Fatu.

- Dragi, ne mogu večeras, boli me glava.

- Šta je vama ženama danas, ko da ste se sve dogovorile?