Bravo Radio 100,2MHz - Narodna muzika

Žagubica leži na bogatstvu u zlatu

El. pošta Štampa PDF

Zagubica Kanadska kompanija "Avala risorsis“ završila je sa istražnim bušenjem u potrazi za ležištima zlata u istražnom polju Bigar hil u okolini Žagubice. Kanađani su podatke do kojih su došli tokom višegodišnjih istraživanja u ovom kraju dostavili konsultantskoj kući AMC, iz Velike Britanije, kako bi ovi sačinili nezavisnu reviziju i obavili procenu resursa.

Ti rezultati bi trebalo da budu dostupni javnosti najkasnije do kraja ove godine, kada će i definitivno biti poznato da li će se u okolini Žagubice ući u investiciju otvaranja rudnika zlata.

Inače, preliminarni rezultati pokazuju da u tom području ima značajnih rezervi zlata. Na osnovu obavljenih 140.000 analiza, i izbušenih gotovo 50.000 metara u 195 bušotina, ustanovljen je sadržaj zlata u granicama od 1,7 do čak 9,46 grama po toni. Podsetimo, ležišta zlata, u kojima ima do dva grama ovog plemenitog metala po toni rude, smatraju se ekonomski isplativim.

Kanadska kompanija će sa istražnim bušenjima nastaviti na lokacijama Kraku i Kraku pešter, a dosadašnji preliminarni rezultati kazuju da se pojas sa jakom mineralizacijom zlata prostire na prostoru dužine 20 i širine osam kilometara u okolini Žagubice.

 

Posetite

AKCIJA

MARGINA

Nezgodno Brale

Nezgodno je brale ljudi dali pare a robe nema. Setio se gazda gde mu je, i koji im je.
Interes. Da je država šupak razumeo bih sto ga dajete za spricer i kavurmu, ali na vašu nesreću nije. A beše gadno, nestale donacije, dotacije ali vreme radi za vas i mi radimo za vas.Nadate se ovako ludim i drčnim opet će nam uvaliti neko moranje i nemanje a vi udarite u riku o slobodi i ugnjetavanju. Najviše sam voleo onaj deo o svetionicima,tvrdjavama,borcima kojima ako ne stigne vaša pomoć u milionima, moraće da žive kao i svi ostali od svog rada. Baš nećemo da damo. Lepo su vas doveli da vladate a vi kradete. Znam zeznuto je naći će mladje one koje jos nisu uhvaćeni u kradji. One koji veruju da su pravi samo  sunce ovog neba njima baš ne pasuje. Sunce da promene ne mogu al nebo hoće.  Srecan vam ocaj. Mada mi nikad neće biti jasno sta očekuju od ljubavi koja se parama kupuje od matore kurve. Perverzan je to svet. Jako! Prvo te uči da budes lopov  a potom od tebe očekuje da budeš svetac i pušta te niz vodu. Ko će svet da razume, E moj kume.

Ankete

Koliko je ekonomska kriza uticala na Vaš život?
 

Sponzori

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Imamo 210 gostiju na mreži

Vic dana

Još uvekDobro

 

Bio Mujo u Americi i pita ga Haso: - Kako je tamo?

- Ma pusti bolan, oni su 20 godina iza nas.

- Kako to misliš

- Ma kod njih je još uvek dobro

 

Pita mama sina: - Kako je bilo na kontrolnom? Šta ćeš dobiti?

- Dobiću neopravdani!

 

Dolazi Mujo kući kasno, legne u krevet, pa počne da se pribija uz Fatu.

- Dragi, ne mogu večeras, boli me glava.

- Šta je vama ženama danas, ko da ste se sve dogovorile?