Bravo Radio 100,2MHz - Narodna muzika

Štednja struje zbog mogućih restrikcija!

El. pošta Štampa PDF

Sneg u Pozarevcu Zbog zaštite elektroenergetskog sistema EPS je lokalnim samoupravama dostavio nalog da se ograniči isporuka električne energije velikim potrošačima čije funkcionisanje nije od vitalnog značaja. Gasi se dekorativna rasveta, a grejanje u poslovnim objektima svodi na minimum. Najverovatnije sutra odluka kako će se raditi naredne sedmice.

U gradskom štabu su uputili apel vlasnicima poslovnih objekata da maksimalno štede energiju. Građani bi trebalo što racionalnije da troše struju, da ne bi došlo do restrikcija. Ulična rasveta se neće gasiti, kaže član štaba Slađan Stević.

Na osnovu odluke Vlade Republike Srbije, u cilju zaštite energetskog sistema, Štab za vanredne situacije grada Požarevca, na telefonskoj sednici, održanoj dana 09. 02. 2012. godine, doneo je sledeću:

N  A  R  E  D  B  U

1.    NAREĐUJE SE svim potrošačima električne energije, koji energiju koriste za dekorativnu i reklamnu rasvetu, istu isključe do daljnjeg.
2.    DA SE DOGREVANjE na električnu energiju u prostorijama poslovnih objekata svede na minimum
3.    DA SVA PREDUZEĆA I USTANOVE koja nisu od vitalnog značaja za svakodnevno funkcionisanje grada Požarevca, svedu potrošnju električne energije na tehnološki minimum
4.    KONTROLU OVE NAREDBE vršiće Odeljenje za inspekcijske poslove - Komunalna inspekcija i Odeljenje komunalne policije.

Još uvek se ne zna kako će funkcionisati škole i pojedine institucije i preduzeća naredne sedmice, kaže Stević . Odluka bi mogla da bude poznata sutra.

On navodi da se ledeni dani najavljuju i u narednih sedam dana i da će možda najrealnije rešenje biti da se za škole i organizacije čije funkcionisanje nije neophodno radni dani spoje sa praznikom i vikendom, kako bi se dobile uštede u energiji.

EPS je upozorio da se, ako se nastavi ovako velika potrošnja struje, bez restrikcija može izdržati još 7 do 10 dana.

Inače, danas su u Požarevcu počele da se čiste sporedne ulice koje od početka snežnih padavina nisu tretirane.

Dunav, kanal i Dunavac su zaleđeni kod Kostolca. Led se ne razbija, a procena je da zbog toga za sada rad elektrana nije ugrožen.

 

Posetite

AKCIJA

MARGINA

Nezgodno Brale

Nezgodno je brale ljudi dali pare a robe nema. Setio se gazda gde mu je, i koji im je.
Interes. Da je država šupak razumeo bih sto ga dajete za spricer i kavurmu, ali na vašu nesreću nije. A beše gadno, nestale donacije, dotacije ali vreme radi za vas i mi radimo za vas.Nadate se ovako ludim i drčnim opet će nam uvaliti neko moranje i nemanje a vi udarite u riku o slobodi i ugnjetavanju. Najviše sam voleo onaj deo o svetionicima,tvrdjavama,borcima kojima ako ne stigne vaša pomoć u milionima, moraće da žive kao i svi ostali od svog rada. Baš nećemo da damo. Lepo su vas doveli da vladate a vi kradete. Znam zeznuto je naći će mladje one koje jos nisu uhvaćeni u kradji. One koji veruju da su pravi samo  sunce ovog neba njima baš ne pasuje. Sunce da promene ne mogu al nebo hoće.  Srecan vam ocaj. Mada mi nikad neće biti jasno sta očekuju od ljubavi koja se parama kupuje od matore kurve. Perverzan je to svet. Jako! Prvo te uči da budes lopov  a potom od tebe očekuje da budeš svetac i pušta te niz vodu. Ko će svet da razume, E moj kume.

Ankete

Koliko je ekonomska kriza uticala na Vaš život?
 

Sponzori

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Imamo 208 gostiju na mreži

Vic dana

Još uvekDobro

 

Bio Mujo u Americi i pita ga Haso: - Kako je tamo?

- Ma pusti bolan, oni su 20 godina iza nas.

- Kako to misliš

- Ma kod njih je još uvek dobro

 

Pita mama sina: - Kako je bilo na kontrolnom? Šta ćeš dobiti?

- Dobiću neopravdani!

 

Dolazi Mujo kući kasno, legne u krevet, pa počne da se pribija uz Fatu.

- Dragi, ne mogu večeras, boli me glava.

- Šta je vama ženama danas, ko da ste se sve dogovorile?