Bravo Radio 100,2MHz - Narodna muzika

NOVI VITEZ NAJVEĆA ZVEZDA SPEKTAKLA

Vitez Boban Janicijevic Vitez 46. Ljubičevskih konjičkih igara po prvi put je Boban Janićijević, koji je u pet disciplina višeboja osvojio 13 poena. Dvojica takmičara sa po četiri titule viteza, Siniša Stokić i Davorin Živković, nisu uspeli da dostignu svog trenera Radeta Milovanovića koji ima najviše osvojenih titula (5)...

Pred oko 15 hiljada ljubitelja konjičkog sporta na požarevačkom hipodromu, igre su otvorili preponaši, a prvo mesto osvojio je Milan Milošević na grlu Freija, drugo mesto zauzeo je Mladen Živković na grlu Amor, a treće mesto pripalo je Zoranu Jovanoviću na grlu Del Boj.

Finalni trkački dan igara na programu je imao dve kasačke i tri galopske trke. U kasačkom nadmetanju „Stig“, na 2.200 metara, trijumfovalo je grlo Blondi, Branislava Mukića, a takođe i u drugoj trci „Knez Mihailo“, na istoj dužini staze, Mukić je sa grlom Trokadero, osvajačem triple krune, opet prvi prošao kroz cilj.

Najbolji galoperi iz Srbije i inostrana grla, odmeravala su snage u tri grup 1 trke. U trci „Kostolac“ na 1.300 metara, prvi kroz cilj prošao je Lili is a cat, vlasništvo ergele „Surčin“; U trci „Braničevo“ Na 1.800 metara, najbolje je bilo grlo Carina Nebula, vlasnika Serdara; i u trećoj, glavnoj trci dana, „Kup Ljubičeva“, prva kroz cilj je prošla Luna Lu iz štale „Tešić“. Ukupan fond nagrada iznosio je pet miliona dinara.

Igre je otvorio potpredsednik Vlade Srbije i ministar za nauku Božidar Đelić istakavši zadovoljstvo da se nalazi u gradu koji, kako je rekao, nije poznat samo po Ljubičevskim igrama.

Požarevac je, poručio je vicepremijer, poznat i po Viminacijumu, sada već arheološkom nalazištu prepoznatljivom u Evropi i svetu, a posebno po mamutu Viki, ali i po Miloradu Čaviću koji je, podsetio je, nedavno proglašen za počasnog viteza Ljubičcevskih konjičkih igara, a koji je novi srpski heroj, kazao je Đelić.

Đelić je istatakao da je Požarevac poznat i po Mileni Pavlović Barili, znamenitoj požarevačkoj slikarki i po Mirku Đorđeviću koji je osvojio prvo mesto na afirmaciji nauke u Engleskoj.

"To je Požarevac danas i Požarevac budućnosti", poručio je vicepremijer.

 

Posetite

AKCIJA

MARGINA

Nezgodno Brale

Nezgodno je brale ljudi dali pare a robe nema. Setio se gazda gde mu je, i koji im je.
Interes. Da je država šupak razumeo bih sto ga dajete za spricer i kavurmu, ali na vašu nesreću nije. A beše gadno, nestale donacije, dotacije ali vreme radi za vas i mi radimo za vas.Nadate se ovako ludim i drčnim opet će nam uvaliti neko moranje i nemanje a vi udarite u riku o slobodi i ugnjetavanju. Najviše sam voleo onaj deo o svetionicima,tvrdjavama,borcima kojima ako ne stigne vaša pomoć u milionima, moraće da žive kao i svi ostali od svog rada. Baš nećemo da damo. Lepo su vas doveli da vladate a vi kradete. Znam zeznuto je naći će mladje one koje jos nisu uhvaćeni u kradji. One koji veruju da su pravi samo  sunce ovog neba njima baš ne pasuje. Sunce da promene ne mogu al nebo hoće.  Srecan vam ocaj. Mada mi nikad neće biti jasno sta očekuju od ljubavi koja se parama kupuje od matore kurve. Perverzan je to svet. Jako! Prvo te uči da budes lopov  a potom od tebe očekuje da budeš svetac i pušta te niz vodu. Ko će svet da razume, E moj kume.

Ankete

Koliko je ekonomska kriza uticala na Vaš život?
 

Sponzori

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Imamo 215 gostiju na mreži

Vic dana

Još uvekDobro

 

Bio Mujo u Americi i pita ga Haso: - Kako je tamo?

- Ma pusti bolan, oni su 20 godina iza nas.

- Kako to misliš

- Ma kod njih je još uvek dobro

 

Pita mama sina: - Kako je bilo na kontrolnom? Šta ćeš dobiti?

- Dobiću neopravdani!

 

Dolazi Mujo kući kasno, legne u krevet, pa počne da se pribija uz Fatu.

- Dragi, ne mogu večeras, boli me glava.

- Šta je vama ženama danas, ko da ste se sve dogovorile?