Bravo Radio 100,2MHz - Narodna muzika

Večeras počinju glumačke svečanosti

El. pošta Štampa PDF

U Požarevcu će danas, 2. aprila, biti otvorene 17. glumačke svečanosti "Milivoje Živanović" na kojima će nastupiti pet najboljih beogradskih pozorišta.Festival, koji traje do 7. aprila, otvoriće predstava "Nije smrt biciklo (da ti ga ukradu)"Jugoslovenskog dramskog pozorišta koju je režirao Slobodan Unkovski, po tekstu Biljane Srbljanović. Beogradsko dramsko pozorište izvešće predstavu "Doktor D" u režiji Gorana Markovića, Zvezdara teatar predstavu "Kumovi" koju je režirao Dušan Kovačević, a Narodno pozorište dve predstave,"Kanjoš Macedonović" u režiji Vide Ognjenović i "Važno je zvati se Ernest" koju je ražirao Nikola Zavišić. Atelje 212 nastupiće sa predstavom po delu Abdulaha Sidrana "Otac na službenom putu", u režiji Olivera Frljića. 

 

Glumačke svečanosti otvoriće gradonačelnik Požarevca Miodrag Milosavljević, a o glumcu će besediti upravnik Narodnog pozorišta u Beogradu Božidar Ðurović. U žiriju će biti Dimitrije Jovanović, reditelj, Ljiljana Todorović, reditelj i Boško Milin, profesor Fakulteta dramskih umetnosti. Najbolji glumac festivala dobiće statuetu Milivoja Živanovića i 150.000 dinara, a svake večeri biće proglašavan najbolji glumac koji će poneti plaketu Spomen na glumca. U okviru festivala je i niz propratnih manifestacija, a deo pozorišnog programa izvešće se i u Domu kulture u Kostolcu.

 

 

Poslednje ažurirano ( ponedeljak, 02 april 2012 15:51 )  

Posetite

AKCIJA

MARGINA

Nezgodno Brale

Nezgodno je brale ljudi dali pare a robe nema. Setio se gazda gde mu je, i koji im je.
Interes. Da je država šupak razumeo bih sto ga dajete za spricer i kavurmu, ali na vašu nesreću nije. A beše gadno, nestale donacije, dotacije ali vreme radi za vas i mi radimo za vas.Nadate se ovako ludim i drčnim opet će nam uvaliti neko moranje i nemanje a vi udarite u riku o slobodi i ugnjetavanju. Najviše sam voleo onaj deo o svetionicima,tvrdjavama,borcima kojima ako ne stigne vaša pomoć u milionima, moraće da žive kao i svi ostali od svog rada. Baš nećemo da damo. Lepo su vas doveli da vladate a vi kradete. Znam zeznuto je naći će mladje one koje jos nisu uhvaćeni u kradji. One koji veruju da su pravi samo  sunce ovog neba njima baš ne pasuje. Sunce da promene ne mogu al nebo hoće.  Srecan vam ocaj. Mada mi nikad neće biti jasno sta očekuju od ljubavi koja se parama kupuje od matore kurve. Perverzan je to svet. Jako! Prvo te uči da budes lopov  a potom od tebe očekuje da budeš svetac i pušta te niz vodu. Ko će svet da razume, E moj kume.

Ankete

Koliko je ekonomska kriza uticala na Vaš život?
 

Sponzori

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Imamo 105 gostiju na mreži

Vic dana

Još uvekDobro

 

Bio Mujo u Americi i pita ga Haso: - Kako je tamo?

- Ma pusti bolan, oni su 20 godina iza nas.

- Kako to misliš

- Ma kod njih je još uvek dobro

 

Pita mama sina: - Kako je bilo na kontrolnom? Šta ćeš dobiti?

- Dobiću neopravdani!

 

Dolazi Mujo kući kasno, legne u krevet, pa počne da se pribija uz Fatu.

- Dragi, ne mogu večeras, boli me glava.

- Šta je vama ženama danas, ko da ste se sve dogovorile?