Bravo Radio 100,2MHz - Narodna muzika

Sindikalni rat u Železari Smederevo

El. pošta Štampa PDF

Neizvesna situacija u Železari Smederevo pred zatvaranje tendera za strateškog partnera kulminirala je pravim medijskim ratom među sindikalnim liderima.

Dok radnici, zbog kojih sindikati i postoje, odlaze ne prinudne odmore, a proizvodnja tinja, sindikalci lome koplja oko ličnih interesa da zadrže ili ojačaju pozicije.

Prvi čovek Sloge optužio je kolege da fabriku brane isključivo štiteći "svoje skupe fotelje i privilegije”.Reprezentativni sindikalni trojac fokusirao se uglavnom na vređanje lidera Sloge Željka Veselinovića, zadirući čak i u njegov karakter, a ključ razmirica, navodno su Veselinovićeva istupanja u javnosti sa "uznemirujućim i netačnim informacijama o fabrici”.Lokalna televizija ih je u tu svrhu častila sa čak dva i po sata medijskog prostora, rasporedivši ih u dva tabora: Nezavisni sindikat metalaca, ASNS i Samostalni sindikat protiv sindikata Sloga.

"Pored plata lidera sindikata tu su i plate 24 profesionalca koji su za svoj nerad plaćeni tri puta više nego što bi primali radeći svoj posao kojeg su oslobođeni. Tu je i 75 poverenika sindikata po pogonima, a svaki od njih državu košta oko 30 hiljada dinara mesečno, preko redovne plate, za samo jedan dan sindikalnih aktivnosti u nedelji. U sve ovo nisu uračunate dodatne privilegije o kojima će naš sindikat posebno obavestiti javnost", tvrdi Željko Veselinović.

Prema njegovim tvrdnjama, predsednici sindikata, profesionalno angažovani radnici u sindikatima i poverenici,poreske obveznike Srbije godišnje koštaju više od sto miliona dinara, i to samo za plate, bez privilegija. 
On dodaje da očekuje "zvanične podatke, a ako ih ne dobijem, obratiću se povereniku za informacije od javnog značaja, iako je to više-manje, već poznata stvar".

"Plate predsednika ovih sindikata veće su od plate predsednika države, dok radnici nemaju od čega da žive i odlaze na prinudne odmore. Jasno je da iz njih govori strah da ne izgube tolika primanja, službene automobile, gorivo, reprezentacije, sportske igre, plaćene seminare i radno vreme po sopstvenoj meri", izjavio je Veselinović koji je direktoru Železare Smederevo uputio zvaničan zahtev da objavi koliko sindikalci koštaju državu.

 

Posetite

AKCIJA

MARGINA

Nezgodno Brale

Nezgodno je brale ljudi dali pare a robe nema. Setio se gazda gde mu je, i koji im je.
Interes. Da je država šupak razumeo bih sto ga dajete za spricer i kavurmu, ali na vašu nesreću nije. A beše gadno, nestale donacije, dotacije ali vreme radi za vas i mi radimo za vas.Nadate se ovako ludim i drčnim opet će nam uvaliti neko moranje i nemanje a vi udarite u riku o slobodi i ugnjetavanju. Najviše sam voleo onaj deo o svetionicima,tvrdjavama,borcima kojima ako ne stigne vaša pomoć u milionima, moraće da žive kao i svi ostali od svog rada. Baš nećemo da damo. Lepo su vas doveli da vladate a vi kradete. Znam zeznuto je naći će mladje one koje jos nisu uhvaćeni u kradji. One koji veruju da su pravi samo  sunce ovog neba njima baš ne pasuje. Sunce da promene ne mogu al nebo hoće.  Srecan vam ocaj. Mada mi nikad neće biti jasno sta očekuju od ljubavi koja se parama kupuje od matore kurve. Perverzan je to svet. Jako! Prvo te uči da budes lopov  a potom od tebe očekuje da budeš svetac i pušta te niz vodu. Ko će svet da razume, E moj kume.

Ankete

Koliko je ekonomska kriza uticala na Vaš život?
 

Sponzori

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Imamo 100 gostiju na mreži

Vic dana

Još uvekDobro

 

Bio Mujo u Americi i pita ga Haso: - Kako je tamo?

- Ma pusti bolan, oni su 20 godina iza nas.

- Kako to misliš

- Ma kod njih je još uvek dobro

 

Pita mama sina: - Kako je bilo na kontrolnom? Šta ćeš dobiti?

- Dobiću neopravdani!

 

Dolazi Mujo kući kasno, legne u krevet, pa počne da se pribija uz Fatu.

- Dragi, ne mogu večeras, boli me glava.

- Šta je vama ženama danas, ko da ste se sve dogovorile?