Bravo Radio 100,2MHz - Narodna muzika

Suzbijanje ambrozije u Požarevcu

El. pošta Štampa PDF

U akciju sistematskog suzbijanja ambrozije u Požarevcu iz gradskog budžeta biće izdvojeno oko 2,5 miliona dinara. Prošle godine zaustavljena je tendencija porasta prisustva ovog alergena u vazduhu, a u gradskoj upravi očekuju da će ove godine uspeti da konkretnim merama smanje prisustvo polena u vazduhu za oko 20 odsto.

U Požarevcu se u poslednje četiri godine meri prisustvo polena u vazduhu u krugu od 25 kilometara.

Prošlogodišenja merenja pokazala su da je tokom perioda cvetanja svaki drugi dan bio rizičan po zdravlje alergičnih osoba.

Tokom 266 dana od početka februara do kraja oktobra, u 254 je izmereno prisustvo polena 26 alergenih biljaka. Nakon ambrozije, breza je biljka koja izaziva najsnažnije alergene reakcije.

 

Posetite

AKCIJA

MARGINA

Nezgodno Brale

Nezgodno je brale ljudi dali pare a robe nema. Setio se gazda gde mu je, i koji im je.
Interes. Da je država šupak razumeo bih sto ga dajete za spricer i kavurmu, ali na vašu nesreću nije. A beše gadno, nestale donacije, dotacije ali vreme radi za vas i mi radimo za vas.Nadate se ovako ludim i drčnim opet će nam uvaliti neko moranje i nemanje a vi udarite u riku o slobodi i ugnjetavanju. Najviše sam voleo onaj deo o svetionicima,tvrdjavama,borcima kojima ako ne stigne vaša pomoć u milionima, moraće da žive kao i svi ostali od svog rada. Baš nećemo da damo. Lepo su vas doveli da vladate a vi kradete. Znam zeznuto je naći će mladje one koje jos nisu uhvaćeni u kradji. One koji veruju da su pravi samo  sunce ovog neba njima baš ne pasuje. Sunce da promene ne mogu al nebo hoće.  Srecan vam ocaj. Mada mi nikad neće biti jasno sta očekuju od ljubavi koja se parama kupuje od matore kurve. Perverzan je to svet. Jako! Prvo te uči da budes lopov  a potom od tebe očekuje da budeš svetac i pušta te niz vodu. Ko će svet da razume, E moj kume.

Ankete

Koliko je ekonomska kriza uticala na Vaš život?
 

Sponzori

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Imamo 200 gostiju na mreži

Vic dana

Još uvekDobro

 

Bio Mujo u Americi i pita ga Haso: - Kako je tamo?

- Ma pusti bolan, oni su 20 godina iza nas.

- Kako to misliš

- Ma kod njih je još uvek dobro

 

Pita mama sina: - Kako je bilo na kontrolnom? Šta ćeš dobiti?

- Dobiću neopravdani!

 

Dolazi Mujo kući kasno, legne u krevet, pa počne da se pribija uz Fatu.

- Dragi, ne mogu večeras, boli me glava.

- Šta je vama ženama danas, ko da ste se sve dogovorile?