Bravo Radio 100,2MHz - Narodna muzika

Popis poljoprivrednih gazdinstava od oktobra obavezan

El. pošta Štampa PDF

Popis poljoprivrednih gazdinstava u Braničevskom okrugu biće obavljen od 1.oktobra do 15. decembra. Svrha popisa je da se dobiju relevantne informacije o stanju u ovoj privrednoj grani. Sekretar Skupštine Požarevac Miroslav Ungurjanović je na današnjem radnom sastanku istakao da će zahvaljujući ovom popisu grad dobiti odgovore na neka od važnijih pitanja.

''Na ovaj način, dobiće se realna slika poljoprivrede kako u Republici, tako i u Braničevskom kraju. Tako ćemo da znamo čime raspolažemo i šta nam je činiti'' rekao je on.

Ungurjanović dodaje da će rezultati popisa prevashodno koristiti poljoprivrednim proizvođačima kako bi bolje planirali ulaganja u poljoprivrednu proizvodnju. Lični podaci koji će biti ovim popisom prikupljeni, predstavljaće službenu tajnu , a sva lica koja ne daju informacije moraće da plate određenu novčanu kaznu, jer popis po zakonu donetom prošle godine ima obavezujuće uputstvo.

U slučaju da popisivač naiđe na gazdinstva pravnih lica i preduzetnika moraće i njih da popiše. Popis će da obuhvati porodična poljoprivredna gazdinstva, zemljoradničke zadruge kao i privredna društva.

Poslednji popis poljoprivrede obavljen je 1960. godine i posle pola veka pauze trebalo je da bude ponovo sproveden od 1. do 15. novembra 2011. godine, ali je morao da bude pomeren za drugu polovinu 2012. godine, jer nisu bila obezbeđena sredstva iz budžeta.

 

Posetite

AKCIJA

MARGINA

Nezgodno Brale

Nezgodno je brale ljudi dali pare a robe nema. Setio se gazda gde mu je, i koji im je.
Interes. Da je država šupak razumeo bih sto ga dajete za spricer i kavurmu, ali na vašu nesreću nije. A beše gadno, nestale donacije, dotacije ali vreme radi za vas i mi radimo za vas.Nadate se ovako ludim i drčnim opet će nam uvaliti neko moranje i nemanje a vi udarite u riku o slobodi i ugnjetavanju. Najviše sam voleo onaj deo o svetionicima,tvrdjavama,borcima kojima ako ne stigne vaša pomoć u milionima, moraće da žive kao i svi ostali od svog rada. Baš nećemo da damo. Lepo su vas doveli da vladate a vi kradete. Znam zeznuto je naći će mladje one koje jos nisu uhvaćeni u kradji. One koji veruju da su pravi samo  sunce ovog neba njima baš ne pasuje. Sunce da promene ne mogu al nebo hoće.  Srecan vam ocaj. Mada mi nikad neće biti jasno sta očekuju od ljubavi koja se parama kupuje od matore kurve. Perverzan je to svet. Jako! Prvo te uči da budes lopov  a potom od tebe očekuje da budeš svetac i pušta te niz vodu. Ko će svet da razume, E moj kume.

Ankete

Koliko je ekonomska kriza uticala na Vaš život?
 

Sponzori

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Imamo 85 gostiju na mreži

Vic dana

Još uvekDobro

 

Bio Mujo u Americi i pita ga Haso: - Kako je tamo?

- Ma pusti bolan, oni su 20 godina iza nas.

- Kako to misliš

- Ma kod njih je još uvek dobro

 

Pita mama sina: - Kako je bilo na kontrolnom? Šta ćeš dobiti?

- Dobiću neopravdani!

 

Dolazi Mujo kući kasno, legne u krevet, pa počne da se pribija uz Fatu.

- Dragi, ne mogu večeras, boli me glava.

- Šta je vama ženama danas, ko da ste se sve dogovorile?