Bravo Radio 100,2MHz - Narodna muzika

NIS počinje istraživanje nafte i gasa u Pomoravlju

El. pošta Štampa PDF

Naftna industrija Srbije (NIS) saopštila je danas da počinje istraživanja nafte i gasa na području opština Smederevska Palanka, Velika Plana, Svilajnac, Žabari, Petrovac na Mlavi, Kučevo, Malo Crniće i Lapovo.

Za izvođenje projektovanih 2D seizmičkih radova, koja predstavljaju osnovnu metodu istraživanja nafte i gasa, dobijene su sve neophodne dozvole i saglasnosti nadležnih državnih organa, navodi se u saopštenju NIS-a.

Pre početka izvođenja radova, predstavnici NIS-a obavestiće sve opštine i mesne zajednice o predstojećim radovima na njihovoj teritoriji i stupiće u kontakt sa vlasnicima svih parcela koje su na liniji naših radova, obavestiti ih o planiranim istraživanjima i zatražiti saglasnost o ulasku u njihov posed.

Prilikom izvođenja radova, postoji mogućnost da dođe do određenih vrsta šteta na posedima, a postupak utvrđivanja štete obuhvata uviđaj na licu mesta i izradu zapisnika koji potpisuju predstavnik NIS-a i vlasnik parcele.

Svi vlasnici parcela će biti detaljno informisani o načinu utvrđivanja štete i cenovniku po kome se ona isplaćuje.

Isplata zapisnički konstatovanih iznosa za štete vlasniku se u celosti isplaćuju u roku od 10 dana.

U toku izvođenja radova NIS će intenzivno sarađivati sa opštinama, mesnim zajednicama i Ministarstvom unutrašnjih poslova RS, a predstavnici NIS-a će se maksimalno truditi da u toku izvođenja radova ne remete svakodnevni život i rad građana, navedeno je između ostalog u saopštenju.

 

Posetite

AKCIJA

MARGINA

Nezgodno Brale

Nezgodno je brale ljudi dali pare a robe nema. Setio se gazda gde mu je, i koji im je.
Interes. Da je država šupak razumeo bih sto ga dajete za spricer i kavurmu, ali na vašu nesreću nije. A beše gadno, nestale donacije, dotacije ali vreme radi za vas i mi radimo za vas.Nadate se ovako ludim i drčnim opet će nam uvaliti neko moranje i nemanje a vi udarite u riku o slobodi i ugnjetavanju. Najviše sam voleo onaj deo o svetionicima,tvrdjavama,borcima kojima ako ne stigne vaša pomoć u milionima, moraće da žive kao i svi ostali od svog rada. Baš nećemo da damo. Lepo su vas doveli da vladate a vi kradete. Znam zeznuto je naći će mladje one koje jos nisu uhvaćeni u kradji. One koji veruju da su pravi samo  sunce ovog neba njima baš ne pasuje. Sunce da promene ne mogu al nebo hoće.  Srecan vam ocaj. Mada mi nikad neće biti jasno sta očekuju od ljubavi koja se parama kupuje od matore kurve. Perverzan je to svet. Jako! Prvo te uči da budes lopov  a potom od tebe očekuje da budeš svetac i pušta te niz vodu. Ko će svet da razume, E moj kume.

Ankete

Koliko je ekonomska kriza uticala na Vaš život?
 

Sponzori

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Imamo 91 gostiju na mreži

Vic dana

Još uvekDobro

 

Bio Mujo u Americi i pita ga Haso: - Kako je tamo?

- Ma pusti bolan, oni su 20 godina iza nas.

- Kako to misliš

- Ma kod njih je još uvek dobro

 

Pita mama sina: - Kako je bilo na kontrolnom? Šta ćeš dobiti?

- Dobiću neopravdani!

 

Dolazi Mujo kući kasno, legne u krevet, pa počne da se pribija uz Fatu.

- Dragi, ne mogu večeras, boli me glava.

- Šta je vama ženama danas, ko da ste se sve dogovorile?