Bravo Radio 100,2MHz - Narodna muzika

Radnik preminuo nakon pada u termoelektrani Drmno

El. pošta Štampa PDF

Zoran Vasić (54), gasni rezač Javnog preduzeća Termoelektrane Kosovo Obilić preminuo je od povreda zadobijenih na radilištu Termoelektrane Kostolac u Drmnu.

Nesreća se dogodila u sredu oko 12 časova, a inspekcija rada je utvrdila da se radnik teško povredio prilikom gasnog sečenja mlina kotlarnice bloka B2 u Drmnu, da je pao sa visine od pet metara i preminuo tokom hiruškog zahvata u bolnici u Požarevcu, navodi se u saopštenju Ministarstva rada i socijalne politike.

Termoelektrane i kopovi Kostolac saopštile su da je uvidom na mestu nesreće utvrđeno da prilikom radova na uklanjanju limenog sklopa Vasić nije koristio zaštitna sredstva koja su mu bila na radnom mestu, pojas i sigurnosno uže za vezivanje za rad na visini.

Ovo preduzeće u saopštenju dalje navodi da su svi izvodjači radova na objektima kostolačkog privrednog društva potpisivanjem ugovora  preuzeli i obaveze iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu. Obuku radnika angažovanih na radilištu vrše firme koje su angažovale radnike, što se odnosi i na obezbedjenje odgovarajuće opreme predviđene standardima, njihovo opremanje i kontrolu primene mera zaštite.

Prema informacijama koje je obelodanilo Ministarstvo rada, od početka godine 20 zaposlenih je smrtno stradalo na radu, 8 zadobilo teške povrede sa smrtnih ishodom, a zabeleženo je i 12 kolektivnih povreda,

Ovo ministarstvo apelovalo je na poslodavce i zaposlene da se pridržavaju mera bezbednosti i zdravlja, dodajući da će pooštriti mere iz domena svoje nadležnosti.

 

Posetite

AKCIJA

MARGINA

Nezgodno Brale

Nezgodno je brale ljudi dali pare a robe nema. Setio se gazda gde mu je, i koji im je.
Interes. Da je država šupak razumeo bih sto ga dajete za spricer i kavurmu, ali na vašu nesreću nije. A beše gadno, nestale donacije, dotacije ali vreme radi za vas i mi radimo za vas.Nadate se ovako ludim i drčnim opet će nam uvaliti neko moranje i nemanje a vi udarite u riku o slobodi i ugnjetavanju. Najviše sam voleo onaj deo o svetionicima,tvrdjavama,borcima kojima ako ne stigne vaša pomoć u milionima, moraće da žive kao i svi ostali od svog rada. Baš nećemo da damo. Lepo su vas doveli da vladate a vi kradete. Znam zeznuto je naći će mladje one koje jos nisu uhvaćeni u kradji. One koji veruju da su pravi samo  sunce ovog neba njima baš ne pasuje. Sunce da promene ne mogu al nebo hoće.  Srecan vam ocaj. Mada mi nikad neće biti jasno sta očekuju od ljubavi koja se parama kupuje od matore kurve. Perverzan je to svet. Jako! Prvo te uči da budes lopov  a potom od tebe očekuje da budeš svetac i pušta te niz vodu. Ko će svet da razume, E moj kume.

Ankete

Koliko je ekonomska kriza uticala na Vaš život?
 

Sponzori

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Imamo 90 gostiju na mreži

Vic dana

Još uvekDobro

 

Bio Mujo u Americi i pita ga Haso: - Kako je tamo?

- Ma pusti bolan, oni su 20 godina iza nas.

- Kako to misliš

- Ma kod njih je još uvek dobro

 

Pita mama sina: - Kako je bilo na kontrolnom? Šta ćeš dobiti?

- Dobiću neopravdani!

 

Dolazi Mujo kući kasno, legne u krevet, pa počne da se pribija uz Fatu.

- Dragi, ne mogu večeras, boli me glava.

- Šta je vama ženama danas, ko da ste se sve dogovorile?