Bravo Radio 100,2MHz - Narodna muzika

Za opštinare sigurne plate i pokloni

El. pošta Štampa PDF

Dok se većina Požarevljana zlopati tražeći posao ili radeći kod privatnika za oko 25.000 dinara, uz kašnjenje plata, neuplaćivanje doprinosa i stalni strah od otkaza, zaposleni u javnim preduzećima uglavnom su sigurni da im radno mesto sleduje do penzije i to, uz popriličan broj privilegija.

Prema finansijskim planovima, najveća javna preduzeća ni naredne godine neće štedeti na rashodima za zaposlene. Reč je o Direkciji za izgradnju, “Toplifikaciji”, “Vodovodu i kanalizaciji” i “Komunalnim službama”, u kojima je uhlebljenje našlo gotovo 800 ljudi, većinom mimo konkursa, uz pomoć stranačkih kanala.

U izdacima za zaposlene prednjači Direkcija za izgradnju, iako će građani samo za njen poslovni prostor u najužem centru grada, koji se iznajmljuje od “Agrosistema”, naredne godine platiti više od 60.000 evra. Njihove plate su među najvećima u gradu, oko 80.000 u proseku, zaposlenima sleduju i druge pogodnosti.

Za naknade u naturi planira se 954.760, za stručnu literaturu 918.000, rekreaciju 615.200, a za jubilarne nagrade 300.000 dinara. Na pomoć u lečenju zaposlenih i članova njihovih porodica otići će 154.000 dinara, a na poklone njihovoj deci 169.400 - navodi se u finansijskom planu Direkcije za 2013. godinu.

Galantno finansiranje 90 zaposlenih važiće i u “Toplifikaciji”, koja će samo za regres u 2013. izdvojiti pet miliona dinara. Za jubilarne nagrade planira se 2,5 miliona, dok će po milion otići na usavršavanje i učestvovanje na seminarima, uz dodatnih 800.000 dinara za nabavku stručne literature. U ovom preduzeću iz poreza građana plaćaće se i dodatno životno osiguranje, za koje se planira suma od četiri miliona dinara. “Toplifikacija” planira i dobročinstva, jer će za sponzorstva i donacije izdvojiti 5,5 miliona dinara.

Preduzeće “Vodovod i kanalizacija” planira da u 2013. godini zaposlene obraduje jubilarnim nagradama. Na to će otići 4,75 miliona, što bi bilo dovoljno za godišnju ishranu u Narodnoj kuhinji za oko 500 ugroženih.

Za solidarnu pomoć radnicima planira se 1,2 miliona, za zdravstvene usluge 500.000, koliko će koštati i pokloni za Dan žena i Novu godinu. Za seminare i usavršavanje biće utrošeno 450.000, a za pomoć na ime studiranja dece zaposlenih milion dinara. Komunalne službe u svom finansijskom planu za 2013. nisu išle baš u detalje, ali se i iz priloženog vidi da će se za jubilarne nagrade, penzijske otpremnine i solidarnu pomoć izdvojiti četiri miliona dinara.

Finansijski i radni planovi javnih preduzeća razmatraće se na sednici Skupštine grada, zakazanoj za 25. decembar. Sudeći prema dosadašnjoj praksi, najverovatnije je da će uslediti kritike opozicije ali će, na kraju, svi planovi biti usvojeni.

 

Posetite

AKCIJA

MARGINA

Nezgodno Brale

Nezgodno je brale ljudi dali pare a robe nema. Setio se gazda gde mu je, i koji im je.
Interes. Da je država šupak razumeo bih sto ga dajete za spricer i kavurmu, ali na vašu nesreću nije. A beše gadno, nestale donacije, dotacije ali vreme radi za vas i mi radimo za vas.Nadate se ovako ludim i drčnim opet će nam uvaliti neko moranje i nemanje a vi udarite u riku o slobodi i ugnjetavanju. Najviše sam voleo onaj deo o svetionicima,tvrdjavama,borcima kojima ako ne stigne vaša pomoć u milionima, moraće da žive kao i svi ostali od svog rada. Baš nećemo da damo. Lepo su vas doveli da vladate a vi kradete. Znam zeznuto je naći će mladje one koje jos nisu uhvaćeni u kradji. One koji veruju da su pravi samo  sunce ovog neba njima baš ne pasuje. Sunce da promene ne mogu al nebo hoće.  Srecan vam ocaj. Mada mi nikad neće biti jasno sta očekuju od ljubavi koja se parama kupuje od matore kurve. Perverzan je to svet. Jako! Prvo te uči da budes lopov  a potom od tebe očekuje da budeš svetac i pušta te niz vodu. Ko će svet da razume, E moj kume.

Ankete

Koliko je ekonomska kriza uticala na Vaš život?
 

Sponzori

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Imamo 93 gostiju na mreži

Vic dana

Još uvekDobro

 

Bio Mujo u Americi i pita ga Haso: - Kako je tamo?

- Ma pusti bolan, oni su 20 godina iza nas.

- Kako to misliš

- Ma kod njih je još uvek dobro

 

Pita mama sina: - Kako je bilo na kontrolnom? Šta ćeš dobiti?

- Dobiću neopravdani!

 

Dolazi Mujo kući kasno, legne u krevet, pa počne da se pribija uz Fatu.

- Dragi, ne mogu večeras, boli me glava.

- Šta je vama ženama danas, ko da ste se sve dogovorile?