Bravo Radio 100,2MHz - Narodna muzika

Oštetili PRIM za više od 45 miliona dinara

El. pošta Štampa PDF

Požarevačka policija lišila je slobode i podnela krivične prijave protiv dvojice bivših direktora Privrednog društva “Prim” Kostolac, Dragoslava M. (70) iz Požarevca i Dragana M. (62) iz Kostolca. Slobode je lišen i vlasnik SZR “Elektrometal” Kostolac Petar Č. (60). Policija ih sumnjiči da su zloupotrebili službeni položaj.

Policija osnovano sumnja da su bivši direktori “Prima” od 2008. do 2011.godine na osnovu  usmenih  dogovora  sa  vlasnikom  “Elektrometala” dali otkaze radnicima koji su imali zaključene ugovore o radu na određeno vreme , da bi te iste radnike ponovo angažovali za iste poslove,  ali sada  kao radnike  “ Elektrometala”.
Omladinska zadruga “Radna zadruga” iz Požarevca preko koje su radnici bili angažovani ispostavljala  je fakture za radno angažovanje “Elektrometalu”, a vlasnik ove zanatske radnje “Primu“.  Na ime razlike u iznosu faktura, prikazujući  više od stvarnog  iznosa za angažovanje oko 200 radnika, Petar Č. protivpravno je naplatio i prisvojio  preko  45 miliona dinara, sve na štetu  “Prima”.
Samo tokom 2010. godine na ime razlike  u fakturama a na ime angažovanja radnika, vlasnik “Elektrometala” je za sebe protivpravno zadržao oko 17 miliona dinara.
Bivšeg direktora “Prima” Dragoslava M.  policija   sumnjiči  i  za pribavljanje protivpravne imovinske koristi Društvenom preduzeću “Potisje” Ada, sa  kojim je tokom 2005.godine, sklopio  ugovore o kupovini univerzalnog struga  i  mašine za  glodanje u ukupnom iznosu  od oko 8 miliona dinara. Mašine su u potpunom iznosu  isplaćene, iako ugovorom tako nije bilo predviđeno. Do danas privrednom društvu “Prim” Kostolac ove mašine nisu isporučene.  
Osumnjičene je policija uz  krivičnu prijavu predala istražnom sudiji  Višeg suda u Požarevcu.

 

Posetite

AKCIJA

MARGINA

Nezgodno Brale

Nezgodno je brale ljudi dali pare a robe nema. Setio se gazda gde mu je, i koji im je.
Interes. Da je država šupak razumeo bih sto ga dajete za spricer i kavurmu, ali na vašu nesreću nije. A beše gadno, nestale donacije, dotacije ali vreme radi za vas i mi radimo za vas.Nadate se ovako ludim i drčnim opet će nam uvaliti neko moranje i nemanje a vi udarite u riku o slobodi i ugnjetavanju. Najviše sam voleo onaj deo o svetionicima,tvrdjavama,borcima kojima ako ne stigne vaša pomoć u milionima, moraće da žive kao i svi ostali od svog rada. Baš nećemo da damo. Lepo su vas doveli da vladate a vi kradete. Znam zeznuto je naći će mladje one koje jos nisu uhvaćeni u kradji. One koji veruju da su pravi samo  sunce ovog neba njima baš ne pasuje. Sunce da promene ne mogu al nebo hoće.  Srecan vam ocaj. Mada mi nikad neće biti jasno sta očekuju od ljubavi koja se parama kupuje od matore kurve. Perverzan je to svet. Jako! Prvo te uči da budes lopov  a potom od tebe očekuje da budeš svetac i pušta te niz vodu. Ko će svet da razume, E moj kume.

Ankete

Koliko je ekonomska kriza uticala na Vaš život?
 

Sponzori

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Imamo 145 gostiju na mreži

Vic dana

Još uvekDobro

 

Bio Mujo u Americi i pita ga Haso: - Kako je tamo?

- Ma pusti bolan, oni su 20 godina iza nas.

- Kako to misliš

- Ma kod njih je još uvek dobro

 

Pita mama sina: - Kako je bilo na kontrolnom? Šta ćeš dobiti?

- Dobiću neopravdani!

 

Dolazi Mujo kući kasno, legne u krevet, pa počne da se pribija uz Fatu.

- Dragi, ne mogu večeras, boli me glava.

- Šta je vama ženama danas, ko da ste se sve dogovorile?